Otizmli Çocuklara Konuşma Becerilerinin Öğretimi: Replikli Öğretim - Binyamin Birkan (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi)
Replikli öğretim, otizm veya ileri derecede yaygın gelişim bozukluğu olan çocukların sosyal etkileşim ve karşılıklı konuşma başlatmalarını ve konuşmayı sürdürmelerini sağlayan, sesli ya da yazılı sözcük, ibare veya cümleler ile yapılan öğretimdir. Çocuklar sesli replikleri taklit etmeyi veya yazılı replikleri okumayı öğrendiğinde, replikler en son sözcükten başlayarak silikleştirilir. Çocuklar replik kullanmayı öğrenerek sosyal etkileşime girmeyi, dilin yapısını ve karşılıklı konuşmayı öğrenirler