Нетрадиційний спосіб апроксимації експериментальних залежностей абразивного зношування - Вишневський О.А.; Давидов О.С. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Розглядаються експериментальні залежності абразивного зносу поверхонь мідних та сталевих матеріалів нежорстко закріпленими абразивними частинками та пропонується нетрадиційний вдосконалений спосіб їх апроксимації підвищеної точності. Запропонований алгоритм знаходження оптимальної апроксимуючої функції для процесів тертя та зношування дає можливість на ранніх стадіях обґрунтовано і найбільш точно прогнозувати термін зношування деталей або їх покриттів, а також призначати періоди проведення регламентних робіт.