Tohumdan Uygulanan Değ işik Çinko Bileşiklerinin Mısı rı n Çinko, Kimi Besin Elementleri içeriği ve Gelişimi Üzerine Etkisi - Vahap Katkat; Haluk Basar; Hakan Çelık (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışma, değ işik Zn bileşiklerinin farkl ı sürelerle tohumla temas ettirilmesinin, mı sı rı n Zn, kuru madde miktarı ve kimi besin elementleri içerikleri üzerine etkisinin belirlenmesi amac ı yla yap ı lmıştı r. Araşt ı rmada, Zn bileşikleri ve konsantrasyonlar ı olarak, ZnO,%30; ZnO, %60 ve Teprosyn F-2498 kullan ı lmışt ı r. Bu bileşikler, 0 çok kı sa , 1, 12, ve 24 saat sürelerle tohumla temas ettirilmi ştir. Araşt ı rmadan elde edilen sonuçlara göre, Teprosyn F-2498'in 0 çok k ı sa ve 1 saat sürelerle tohumla temas ettirilmesiyle, m ı sı rı n Zn içeri ği ve kuru madde miktarlar ı nda en yüksek art ış lar belirlenmiştir. ZnO'in % 30 ve %60'l ı k çözeltilerinin ise 0 ve 1 saatlik sürelerde Teprosyn kadar etkili olamad ığı belirlenmiştir.