Social and Educational Consequences of Language Attitudes - James J. Bradac; Howard Giles (Moderna Språk)
I denna artikel diskuterar James Bradac och Howard Giles förhållandet mellan språkliga attityder och språkundervisning. Förf., som båda är verksamma vid University of California at Santa Barbara, har publicerat ett stort antal arbeten inom områdena Communication Studies och The Social Psychology of Language. Bland Bradacs arbeten märks Language and Social Knowledge (1982; tills.m. C. Berger). Han är vidare redaktör för tidskriften Human Communication Research. Giles är tills.m. P.F. Powesland författare till den viktiga monografin Speech Style and Social Evaluation (1975) och, tills.m. W.P. Robinson, redaktör för den nya Handbook of Language and Social Psychology.