МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ПРОГНОЗУВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - A. Pomaza-Ponomarenko; O. Nazarov; M. Udyanskyi; S. Moroz; I. Khmyrov; O. Akhmedova (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
Анотація. Установлено, що в контексті забезпечення результативної державної регіональної політики варто здійснювати довгострокове прогнозування сталого розвиту регіонів. З огляду на це обґрунтовано відповідну прогнозну модель, що має імітаційний характер, передбачає здійснення узгодження макро- і мікропоказників сталого розвитку. Зважаючи на прогнозні значення цих показників, підраховується значення BPП, потім оцінюється їхня збалансованість, що можливо, як зазначалося вище, на основі коефіцієнта Джині. Це дозволяє отримати узгоджений прогноз за всіма показниками.