ساخت غشاء rGO /PSf وتاثیرغلظت rGO برخواص آبگریزپلیمرPSf واستفاده از خاصیت خود تمیز شوند گی وآبگریزی آن برای بهبودبازده وپایداری سلول های خورشیدی - اقدس فرقدان; سید علی هاشمی زاده عقدا (اپتوالکترونیک)
امروزه از میان انرژی های تجدید پذیراستفاده ازسیستم های فوتوولتاییک که انرژی نور خورشید را بدون تولید مواد سمی مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل می کند بسیارمورد توجه قرار گرفته اند و باوجود توسعه گسترده سلول های خورشیدی وبه دلیل استفاده غیر متمرکزاغلب آنها روی سقف ساختمان ها در شهرها با مسائلی ازقبیل رسوبگذاری سریع وجذب الاینده ها مواجه هستند در نتیجه میزان عبورو جذب نورو بازده سلول کاهش می یابد . از طرف دیگرفرآیند تمیزکردن سطح سلولهای خورشیدی هزینه برو وباعث اتلاف آب مصرفی می شود . در این پژوهش هدف ساخت یک غشاء نانوساختار هیبریدی شامل پلی سولفون و اکسید گرافن احیاء (PSf/rGO) برای بهبود بازده،پایداری وخود تمیز شوندگی سلول خورشیدی می باشد . این پوشش با خاصیت آبگریزی، قابلیت خود تمیز شوندگی وکاهش انعکاس نوری پایداری پنل های خورشیدی را تحت شرایط اتمسفر هوا افزایش می‌دهد. برای تهیه غشآء آبگریز rGO/PSf، ازمیان پلیمرها از پلی سولفون به دلیل خواص منحصر به فرد ازجمله تهیه آسان شفافیت کشسان وآبگریز بودن آن استفاده شده است واکساید گرافن به روش هامرز سنتز شد وبا استفاده از حلالهای شیمیایی rGO/PSf ، پوشش آبگریز این پروژه تهیه گردید.برای بررسی لایه بهینه rGO/PSf در ساختار، از آنالیزهای SEM، BET، FTIR، FESEM، وContact-angle استفاده شده است. وبا افزودن درصد های وزنی ( 1% 2% 4% 6% )rGO زبری وآبگریزی این غشاء افزایش پیدا میکند امروزه این غشاء در زمینه ھای مختلفی مانند سلول های خورشیدی ، صنعت نساجی و ... استفاده می شود.