Алгоритм автоматизованого призначення персоналу інформаційною системою супроводження випробувань: підготовча стадія випробувань - І. В. Корнієнко; С. П. Корнієнко; А. В. Тристан; М. М. Геращенко; М. О. Солодчук (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті побудовано алгоритм автоматизованого формування команд інженерів-випробувачів на підготовчій стадії випробувань озброєння та військової техніки. Розроблено механізм автоматизованого формування переліку випробувальних підрозділів на основі аналізу текстових документів, які супроводжують випробувальний зразок на підготовчій стадії випробувань. Сформульовані критерії відбору персоналу для розробки програмно-методичної документації випробувань. Розроблені алгоритми відбору фахівця з окремого випробувального підрозділу та автоматизованого формування команди інженерів-випробувачів на підготовчу стадію випробувань. Реалізація алгоритмів у складі підсистеми управління персоналом автоматизованої інформаційної системи супроводження випробувань озброєння та військової техніки дозволить скоротити часові й трудові витрати на роботи з формування команд інженерів-випробувачів, оптимізувати графік залучення персоналу до випробувань, забезпечити найбільшу відповідність між задачами з випробування зразків озброєння та військової техніки і компетенціями випробувачів, налагодити дієву систему аналізу й оцінки відповідності індивідуальних компетентностей персоналу.