Građanska znanost i knjižnice kao njezini provoditelji - Dolores Mumelaš (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj: Ovim se radom nastoji deﬁnirati koncept građanske znanosti u kontekstu otvorene znanosti, ukazati na mogućnosti organizacije projekata građanske znanosti u knjižnicama i na primjere dobre prakse provođenja projekata građanske znanosti u raznim tipovima knjižnica.