ОСОБЛИВОСТІ КОМПОЗИЦІЙНОЇ ПОБУДОВИ СУЧАСНОЇ ФРАНЦУЗЬКОЇ НОВЕЛИ - Олена Клименко (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
Стаття присвячена вивченню особливостей композиційної побудови сучасного французького новелістичного твору. Розглядаються дві тенденції, які існують сьогодні у композиційному вирішенні новели: з одного боку, чіткість фабульної лінії, з іншого боку, безфабульна побудова новели, відсутність гострої інтриги. Зазначаються різноманітні види композиційної побудови новели, що існують сьогодні у французькій літературі.