Eğ irdir ilçesinin Rekreasyon Kaynaklarının Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi - Aybike Ayfer Karadağ; Nevin Akpınar (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araşt ı rma, Isparta İ li, Eğ irdir Ilçesinin rekreasyon kaynaklar ı n ı n belirlenmesi ve bu kaynaklar ı n korumakullan ı m ilkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi amac ı yla yürütülmü ştür. Bu bağ lamda öncelikle rekreasyon ve rekreasyon kayna ğı kavramlar ı aç ı klanmışt ı r Araştı rma alan ı n ı n doğ al ve kültürel kaynaklar ı n ı n envanteri ve analizi çal ışman ı n önemli bir bölümünü olu şturmaktad ı r. Yürütülen bu çal ışmalar ışığı nda, ORRRC Outdoor Recreation Resources Review Commission - D ış Mekan Rekreasyon Kaynaklar ı n ı İ nceleme Komisyonu tarafı ndan geliştirilen "Rekreasyon Kaynaklar ı Sı n ı fland ı rma" Yöntemi, Eğ irdir Ilçesi örneğ inde uygulanm ış , alan ı n rekreasyon kaynaklar ı belirlenmiş ve s ı n ı fland ı r ı lm ışt ı r. Sonuç olarak ara şt ı rma alan ı n ı n rekreasyon kaynaklar ı değerlendirilmi ş ve bu kaynaklar ı n geliştirilmesi için öneriler getirilmi ştir.