Kilka uwag o pracy Aleksandra Iwanowicza Sidorkina pod tytułem Nakazanija, swjazannyje s liszenijem i ograniczenijem swobody w drewnierusskom ugołownom prawie: problemyprawowogo regulirowanija, sistematizacji iprimienienija (Awtoreferat dissertacji na soiskanije uczenoj stepieni doktora juridiczeskich nauk), Kazań 2004, ss. 54 - Sławomir Godek (Zeszyty Prawnicze)
Kilka uwag o pracy Aleksandra Iwanowicza Sidorkina pod tytułem Nakazanija, swjazannyje s liszenijem i ograniczenijem swobody w drewnierusskom ugołownom prawie: problemyprawowogo regulirowanija, sistematizacji iprimienienija (Awtoreferat dissertacji na soiskanije uczenoj stepieni doktora juridiczeskich nauk), Kazań 2004, ss. 54