Project management in boundary spanned teams - diversified directions of social exchange. The meta-analytical approach - Mazur Karolina (Management)
Przedstawiono model konceptualny dotyczący rodzajów wymiany społecznej w zespołach projektowych. Do analizy przyjęto perspektywę organizacji o rozszerzonych granicach. Przeprowadzono krytyczną analizę literatury w zakresie relacji pomiędzy jakością wymiany społecznej LMX, TMX i MMX a zmiennymi opisującymi indywidualną wydajność pracy: IP, OCB, OCBO, OCBI i COCB. Na podstawie wyników badań zgromadzonych na podstawie analizy 87 opracowań stworzono wertykalną i horyzontalną metaanalizę. W wyniku analizy potwierdzono zasadność modelu konceptualnego oraz wskazano na możliwości przeprowadzenia odrębnych projektów badawczych