Формування робочої колекції грястиці збірної (Dactylis glomerata L.) в умовах Передкарпаття - М. М. ХОМ’ЯК; Л. З. БАЙСТРУК-ГЛОДАН (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
Грястиця збірна (Dactylis glomerata L.) є четвертим за поширенням  злаком у світі. Агрономічна цінність цієї культури полягає в високій фенотиповій пластичності  за мінливістю факторів впливу. Вивчення зразків за комплексом морфобіологічних і господарсько ціних властивостей дає змогу виділити найбільш цінні з них для селекційної роботи та використання у кормовиробництві. Особливої уваги потребує генетична різноманітність місцевих екотипів.