Türkiye Cumhuriyeti Matbûât ve İstihbârât Müdüriyet-i Umûmiyesi Künye Albümü 1924-1927 - Burcu Aydemir Şenay (Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi)
Türkiye Cumhuriyeti Matbûât ve İstihbârât Müdüriyet-i Umûmiyesi Künye Albümü 1924-1927 başlıklı eser, Muhammet Ünal Arvas, Serkan Erdal ve Büşra K. Aktuna tarafından hazırlanarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanmıştır. Eserde, 1924-1927 yılları arasında Türkiye’de görev yapan 549 basın mensubunun basın kartları tıpkı basımdan transkripsiyon yapılarak sunulmuştur. Bazı basın mensuplarının ise ayrıntılı biyografisine yer verilmiştir. Aynı zamanda eserde, Türkiye’de temsilcileri bulunan dergi ve gazetelerde görev alan basın mensupları ile ajans ve ajans mensuplarına ilişkin bilgiler de yer almaktadır. Ulusal basın kuruluşlarımız ve yerel basın kuruluşlarımız da eserde sunulmuştur. Bu kapsamda eser, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında basın ve istihbarat faaliyetlerini yürüten Matbûât ve İstihbârât Müdüriyet-i Umûmiyesi’ne yönelik önemli bir kaynak olup, konu ile ilgili çalışmalarını yürüten araştırmacılara referans kaynak olma özelliğini taşımaktadır.