İŞ YAŞAMINDA ÇALIŞANLARIN ETİK OLMAYAN İŞ UYGULAMALARINA YÖNELİK TUTUM VE DAVRANIŞLARI ÜZERİNE BİR ALAN ÇALIŞMASI - Salih Yeşi̇l; Selçuk Ferit Dereli̇ (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Son zamanlarda dünya çapında yaşanan çeşitli etik skandallar, etik konusuna dikkatleri çekmiş ve konu üzerinde çalışmaların artmasına ön ayak olmuştur. Konu, gerek özel gerekse kamu sektörü açısından büyük önem arz eden ve şirketlerin uzun dönemde yaşamlarını sürdürmelerinde en etkili faktörlerden biri olarak gösterilmektedir. Bu çalışmada çalışanların etik dışı uygulamalara yönelik algıları ölçülmeye çalışılmıştır. Özellikle çalışanların çeşitli özellikleri açısından etik dışı uygulamalara yönelik tutum ve davranışlarının farklılık gösterip göstermediği irdelenmiştir. Çalışma uygulama bağlamında özel ve kamu sektörünü kapsamakta ve elde edilen verileri karşılaştırmaktadır. Bu karşılaştırma sonucunda elde edilecek bulguların işletmelerde politika yapıcılar açısından önemli çıktılar ortaya koyacağı düşünülmektedir. Çalışma sonuçların kamu ve özel sektöre ışık tutması beklenmektedir.