Роль і місце демократії участі в багаторівневій системі управління в Європейському Союзі - O. A. Hanzhuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджено роль і місце демократії участі в багаторівневій системі управління Європейського Союзу (ЄС) в контексті перспектив вступу України до ЄС. Зазначено, що отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС активізувало виконання положень установчих договорів про заснування ЄС та закріпленого в Конституції України євроінтеграційного курсу.