Оптимальне за швидкодією адаптивне регулювання процесів в контурі струму лінійного електроприводу бортової авіаційної техніки - В.Г. Башинський; О.І. Денисов; Ю.О. Денисов; А.М. Березняк; О.О. Бурсала (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Для точного виконання команд бортового комп’ютера на лінійне переміщення робочого органу відповідного механізму літального апарату запропоновано адаптувати параметри налаштування регулятора контуру струму в залежності від глибини широтно-імпульсної модуляції напруги живлення електродвигуна з збереженням оптимальної швидкодії. З цією метою розроблений визначник номеру зон широтно-імпульсної модуляції, який подає команди на перебудову параметрів регулятора контуру струму залежно від глибини модуляції. З урахуванням специфіки широтно-імпульсної модуляції першого і другого роду виконано аналіз процесів в контурі струму лінійного електроприводу, надані рекомендації щодо структури регулятора контуру струму і його налаштування на процес кінцевої тривалості.