LİSELERDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERDE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK İLE ÖRGÜTSEL SESSİZLİK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SAPTANMASI - Süleyman Doğan; Ahmet Sevgin (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Bu  çalışmanın  amacı,  liselerde  çalışan  öğretmenlerin  Örgütsel Bağlılık ile Örgütsel Sessizlik arasındaki ilişkilerinin duygusal bağlılıklarını karşılaştırmaya çalışmaktır. Araştırmanın evrenini İstanbul ili Eyüp ilçesi 2014-2015 eğitim – öğretim yılında, aktif olarak çalışmaya devam eden Liselerden oluşmaktadır. Bu araş- tırmada seçilen tüm örneklemler, İstanbul Eyüp İlçesinde bulunan 14 Lisede görev yapmakta olan toplam 260 okul yöneticisi ve öğretmenden oluşmaktadır. Araştırmanın neticesinde; cinsiyet farklılığı açısından bayan çalışanlarının örgüt içi sessizlik du- rumlarının erkeklere  oranla  daha  fazla  sessiz  kaldığı,  branşla- rı bakımından Dil (Türk Dili ve İngilizce) öğretmenlerinin diğer branşlardaki öğretmenlere oranla daha çok sessiz kaldığı, bu öğ- retmenlerin çalışma süresi bakımından 10 yıl ve daha fazla kıde- me sahip olan öğretmenlerin örgüte bağlılıklarının daha yüksek olduğu izlenmektedir. Yaşları ve mesleki çalışma süreleri bakı- mından ise öğretmenlerin örgütsel bağlılık ile örgütsel sessizlikp.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; line-height: 8.1px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 1.8px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: 0.1px}span.s2 {letter-spacing: 2.2px}span.s3 {letter-spacing: 2.0px}span.s4 {letter-spacing: 2.1px}span.s5 {letter-spacing: 0.6px}span.s6 {letter-spacing: 0.7px}span.s7 {letter-spacing: 1.2px}span.s8 {letter-spacing: 1.6px}span.s9 {letter-spacing: 1.3px}span.s10 {letter-spacing: 1.4px}span.s11 {letter-spacing: 0.8px}span.s12 {letter-spacing: 1.0px}span.s13 {letter-spacing: 1.1px}span.s14 {letter-spacing: 1.5px}span.s15 {letter-spacing: -0.7px}span.s16 {letter-spacing: -0.6px}algıları arasında çok büyük farklılıklar bulunmamaktadır.