Na Hergešićevu tragu – kako utvrditi tekstovne korpuse novijega hrvatskoga predinformatičkoga razdoblja? - Filip Hameršak (Studia Lexicographica)
Povodom stogodišnjice rođenja Ive Hergešića (1904-1977) u radu se ukratko nastoji skrenuti pozornost na neke istraživačke postupke i pomagala za koje autor drži da se u hrvatskoj komparatistici i srodnim strukama dostatno ne rabe, a mogli bi pružiti solidniji temelj raznolikim pristupima. Osim na metodološkim pogledima samoga Hergešića, tekst počiva na višegodišnjem iskustvu autorskoga i redaktorskoga posla u uredništvu Hrvatskoga biografskoga leksikona Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža.