ПРИТЧОВИЙ ХАРАКТЕР ПОВІСТІ О. КОБИЛЯНСЬКОЇ «НІОБА» - Larisa Zhyzhchenko (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті розглядаються особливості жанру повісті «Ніоба» О.  Кобилянської. Досліджується вплив притчової структури на жанрові параметри твору. Увагу зосереджено на характе- ристиці сюжету, типу оповіді, міфопоетиці. Проаналізовано проблематику повісті у світлі притчових ознак твору.