Адсорбція аніонів V(V), Cr(VI), Mo(VI) та W(VI) силікагелем із закріпленим карбоксиметильованим полігексаметиленгуанідином - A. D. Dadashev; V. A. Tertykh; E. S. Yanovska; A. A. Gil; K. V. Yanova; V. S. Kutjanina (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Здійснено хімічне закріплення карбоксиметильованого полігексаметиленгуанідину на поверхні модифікованого кремнезему та охарактеризовано синтезований композит. Досліджено адсорбційні властивості модифікованого кремнезему щодо металовмісних аніонів V(V), Cr(VI), Mo(VI) та W(VI). Показано можливість кількісного вилучення аніонів Cr(VI) та W(VI) відповідно у кислому та слабколужному середовищі.