Юрисдикція ІР-суду: питання теорії та практики - S. V. Volovyk (Law and Safety)
Досліджено сучасний стан визначення юрисдикції ІР-суду в Україні. Наголошено на актуальності цієї наукової статті, що обумовлено сучасним станом формування ІР-суду та його складу. Визначено принципи судоустрою України, якими є принципи територіальності, спеціалізації та інстанційності. Указано особливості кожного із принципів судоустрою України. Запропоновано авторське бачення категорії «юрисдикція ІР-суду». Установлено повноваження ІР-суду, які запропоновано визначити у титульному законі про вищий суд з питань інтелектуальної власності. Визначено перспективні напрями подальших наукових досліджень.