Особливості кваліфікації шахрайства, пов’язаного з використанням криптоактивів - H. M. Mamka; V. V. Nehanov; A. V. Kryzhevskyi (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У публікації розглянуто питання підстав кримінальної відповідальності за шахрайство за ст. 190 Кримінального кодексу України. Окреслено особливості кваліфікації, що містяться, зокрема, у четвертій частині зазначеної статті стосовно незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки і п’ятій частині стосовно шахрайства, вчиненого організованою групою. Акцентовано, що в національному законодавстві немає чіткого визначення поняття «електронно-обчислювальна техніка» та зазначено, що використання законодавцем даного терміна в тексті статті не цілком відповідає принципу юридичної визначеності.