LEADERSHIP AND BASS TRANSACTIONAL AND TRANSFORMATIONAL LEADERSHIP THEORY - Mustafa Maci̇t (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu makale Bass’ın Türkçe'de transformasyonel yada dönüşümcü liderlik olarak adlandırılan teorisini incelemektedir. Liderlikle ilgili, belki de, en kapsamlı yaklaşım olan teori önce ayrıntılarıyla açıklanmış, konu ile ilgili yapılan araştırmalara yer verilmiştir. Araştırmaların sonuçlarından hareketle, özellikle artan rekabet ve değişim ortamında transformasyonl liderlik davranışı gösteren yöneticilerin işletmelerine sağlayabileceği katkılara ve işletme çalışanları üzerindeki olumlu etkilerine değinilmiştir.