La presència de la immigració francesa al bisbat de Girona: una aproximació a partir de les Dispenses de Proclames (1593-1640) - Arnau Barquer Cerdà (Estudis d'Història Agraria)
El bisbat de Girona és una de les zones amb menys estudis pel que fa a la immigració francesa a l’edat moderna. La font de Dispenses de Proclames ofereix dades interessants per al seu estudi des de finals del segle xvi i inicis del xvii. Aquesta aproximació té la particularitat que es realitza des d’una font que abraça tot el territori i permet superar l’atomització dels registres parroquials. A partir del seu estudi, discutim la presència de la migració, la distribució territorial i la procedència dels immigrants. L’objectiu és oferir una visió complementària a altres fonts tradicionals i que permeti efectuar comparacions amb altres zones del Principat.