mustafa B. aBdurraHman Başterzİ, tarİkatı ve mürîdİn âdâBına daİr GÖrüşlerİ - Fatma Adsoy (İslami İlimler Dergisi)
Bu makalede, tasavvufa dair âdâb ve usûl kitaplarında ele alınan konuların Cezayirli bir mutasavvıf ve şeyh olan Mustafa b. Abdurrahman Başterzi tarafından nasıl anlaşıldığı tespit edilerek, Halvetiyye'nin Kuzey Afrika'daki günümüzde en yaygın kollarından biri olan Rahmâniyye Tarikatı'nın terbiye metodu sunulmaya çalışılmıştır.