ВПЛИВ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ НА БРЕНД ВИШИВАНКИ: ВІД ТРАДИЦІЙ ДО СУЧАСНИХ МАРКЕТИНГОВИХ СТРАТЕГІЙ - Ірина Перевозова; Сергій Пархомчук (Економіка та суспільство)
У статті визначено вплив культурної спадщини на формування бренду вишиванки в контексті сучасних маркетингових стратегій, доведено важливість етнічних ідентифікаторів для підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках, обґрунтовано потребу звернення до автентичних ремісничих технік для збереження унікальності продукту. Встановлено, що глибоке розуміння історичних коренів вишивки сприяє створенню нового виміру брендової комунікації, який поєднує емоційно-символічний аспект з сучасними формами просування. Аргументовано, що застосування культурної спадщини дозволяє укріпити соціальний імідж бренду, оскільки підкреслює його орієнтацію на збереження та популяризацію національної ідентичності. Виявлено, що маркетингові стратегії, побудовані на засадах традиційності та ремісничого надбання, стимулюють розвиток суміжних галузей, таких як етнотуризм, фестивальний рух та різноманітні ініціативи з передачі майстерності від покоління до покоління.