بررسی کارآیی فوتوکاتالیزی نانوکامپوزیت ‌GQD/MIL101 برای تخریب مالاکیت سبز تحت تابش نور مرئی - بهاره ربیعی; فائزه نصرالهی (مطالعات در دنیای رنگ)
این مطالعه سنتز سبزکامپوزیت چارچوب فلز-آلی/ گرافن کوانتوم دات  GQD/MIL101 را با استفاده از روشی ساده در یک حلال آبی ارائه می‌کند. نسبت های مولی متفاوت گرافن کوانتوم دات به  MIL101که به صورت GQD/MIL101-5، GQD/MIL101-10 و GQD/MIL101-15 نشان داده شده، سنتز شد و از نظر فعالیت فوتوکاتالیزی مورد ارزیابی قرار گرفت. در مورد بهترین کامپوزیت، بهینه‌سازی عوامل کلیدی مانند محتوای گرافن کوانتوم دات ، غلظت آلاینده، pH اولیه محلول آلاینده، و مقدار فوتوکاتالیست ارزیابی شد. فعالیت فوتوکاتالیزی به طور خاص از طریق واکنش فوتو- فنتون با استفاده از مالاکیت سبز به عنوان یک آلاینده هدف ارزیابی گردید که میزان تخریب قابل توجه و حدود99 درصد بود. آزمایش‌های گیرانداز، رادیکال‌های هیدروکسیل را به‌عنوان فعال‌ترین و مؤثرترین گونه‌هایی که در ‌فرایند فوتوکاتالیزی مشارکت دارند، شناسایی کردند. پس از شش چرخه عملیاتی، فوتوکاتالیست بازیابی و پایداری قابل توجهی را نشان داد، که بر پتانسیل آن برای کاربردهای عملی در تصفیه پساب تاکید می‌کند.