Структура професійної компетентності майбутнього інженера-програміста - Vladyslav Kruglyk; Viacheslav Osadchyi (Педагогічний дискурс)
У статті здійснено аналіз понять «інженер», «програміст» та «інженер-програміст». Авторами подано власне визначення поняття «інженер-програміст» з позиції методів, що використовуються для розробки програмного забезпечення. У статті представлено думки науковців та ІТ-спеціалістів щодо професійних якостей інженера-програміста. На основі аналізу професійно важливих якостей програмістів у дослідній роботі було сформовано, а згодом узагальнено перелік компетентностей майбутніх інженерів-програмістів, який згруповано у 7 складових професійної компетентності майбутніх інженерів-програмістів: компетентність з програмування, цифрова, математична, інженерна, особистісно-професійна, управлінська, комунікативна компетентності. Подано етапи формування професійної компетентності майбутніх інженерів-програмістів у ВНЗ (інтегративний, базовий, основний, кваліфікаційний, професійний). Визначено сутність виділених складових професійної компетентності майбутніх інженерів-програмістів.