ПРАКСА УСТАВНОГ СУДА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - Владимир М. Симовић (Годишњак Правног факултета у Бањалуци)
НАДЛЕЖНОСТ УСТАВНОГ СУДА БИХ У ПИТАЊИМА КОЈА МУ ЈЕ ПРОСЛИЈЕДИО БИЛО КОЈИ СУД У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ У ПОГЛЕДУ ТОГА ДА ЛИ ЈЕ ЗАКОН, О ЧИЈЕМ ВАЖЕЊУ ЊЕГОВА ОДЛУКА ЗАВИСИ, КОМПАТИБИЛАН СА УСТАВОМ БИХ, СА ЕВРОПСКОМ КОНВЕНЦИЈОМ ЗА ЗАШТИТУ ЉУДСКИХ ПРАВА И ОСНОВНИХ СЛОБОДА И ЊЕНИМ ПРОТОКОЛИМА ИЛИ СА ЗАКОНИМА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИЛИ У ПОГЛЕДУ ПОСТОЈАЊА ИЛИ ДОМАШАЈА НЕКОГ ОПШТЕГ ПРАВИЛА МЕЂУНАРОДНОГ ЈАВНОГ ПРАВА КОЈЕ ЈЕ БИТНО ЗА ОДЛУКУ СУДА (ЧЛАН VI/3.Ц) УСТАВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ)