W poszukiwaniu nowych funkcji słuchu muzycznego - Alicja Kozłowska-Lewna (Muzyka)
Artykuł jest interdyscyplinarnym przeglądem najnowszych badań dotyczących słuchu muzycznego. Autorka omawia rozwój słuchu muzycznego w pierwszej dekadzie życia dziecka, zjawisko amuzji oraz zagadnienia związane ze słuchem absolutnym. Uwypukla związki słuchu muzycznego z niektórymi zdolnościami poznawczymi.