АСПІРАНТУРА З ТЕОРІЇ І МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ: СУЧАСНИЙ ДОСВІД І НАПРЯМИ РОЗВИТКУ - Любов Михайленко; Іван Хутченко (Фізико-математична освіта)
Формулювання проблеми. Підготовка наукових кадрів у галузі теорії і методики навчання математики та залучення молодих науковців до академічної спільноти є актуальною проблемою. В Україні за останні п’ять років захищено лише чотири дисертації за спеціальністю 014 Середня освіта (Математика), що вказує на критичну потребу в оновленні підходів до підготовки PhD і EdD.