THE LIMITS OF EUROPEANINTEGRATION: THE QUESTION OF EUROPEAN IDENTİTY - Selcen Öner (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Makalede Avrupa Birliği entegrasyon sürecinde karşılaşılan temel sorunlardan biri olan Avrupa Kimliği tartışılmaktadır. Böyle bir kimliğin varolup olmadığı, yoksa oluşturulmasının gerekli olup olmadığı tartışılmakta ve bu süreçte hangi araçların kullanıldığı İncelenmektedir. Ayrıca Avrupa kimliği inşa süreciyle ulusal kimliklerin inşa süreci arasındaki benzerlikler ve farklılıklara değinilerek ; Avrupa kimliği, ulusal kimlik ve bölgesel kimliklerin AB içindeki pozisyonu İncelenmektedir.After bad memories of the 2nd World War, firstly common economic communities were tried to be established within Europe like the European Coal and Steel Community(ECSC) or EURATOM.