Порівняльний аналіз якості життя дітей із церебральним паралічем залежно від доступності до послуги раннього втручання віком від 0 до 4 років - O.V. Kyryk; O.V. Nazar (Сучасна педіатрія: Україна)
Церебральний параліч (ЦП) є основною причиною дитячої інвалідності, яка значно впливає на якість життя дітей та їхніх сімей. Індивідуальна програма реабілітації до 4 років, тобто програма раннього втручання (РВ), спрямована на поліпшення функціональних можливостей дитини, включення в соціум та підвищення якості життя дітей із ЦП та їхніх рідних або опікунів.