تأثیر تراکم بوته و سطوح مختلف نیتروژن بر درصد پروتئین، عملکرد و تجمع نیترات در غده سیب‌زمینی (تولید گیاهان زراعی)
به‌منظور بررسی تأثیر تراکم بوته و سطوح مختلف نیتروژن بر درصد پروتئین، عملکرد و تجمع نیترات در غده سیب‌زمینی رقم آگریا1 ، برخی به‌صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در سال 1385 در اردبیل انجام شد. عوامل آزمایشی عبارت بودند از سطوح کودی صفر، 80، 160 و 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص و تراکم گیاهی 5/5، 5/7 و 11 بوته در مترمربع. براساس نتایج آزمایش، تراکم 11 بوته در مترمربع از نظر تعداد غده و وزن خشک آن، عملکرد غده و پروتئین در واحد سطح در بالاترین گروه قرار گرفت. کمترین وزن متوسط غده و درصد پروتئین آن نیز با همین تیمار به‌دست آمد. با افزایش کود نیتروژن تا 80 کیلوگرم در هکتار، تعداد، وزن خشک، عملکرد و میزان پروتئین غده افزایش یافت. در اثر متقابل تراکم بوته و کود نیتروژن، بیشترین غلظت نیترات در وزن خشک غده با سطح 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و تراکم 5/5 بوته در مترمربع به‌دست آمد. بنابراین طبق نتایج به‌دست آمده در شرایط این آزمایش، مصرف 80 کیلوگرم کود نیتروژن در هکتار و تراکم 11 بوته در مترمربع برای دست‌یابی به بالاترین عملکرد و پروتئین و کمترین تجمع نیترات غده برای این رقم سیب‌زمینی در شرایط اردبیل مناسب به نظر می‌رسد.