THE INTEGRATION PROCESS OF ENTERPRISE RESOURCE PLANNING SYSTEMS - Turan PAKSOY; Hasan Kürşat GÜLEŞ (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bilişim teknolojilerindeki son yıllarda meydana gelen büyük ilerlemeler, hem imalat hem de hizmet sektörlerinde yeni yöntem ve sistem yaklaşımların ortaya çıkışını tetiklemiştir. 1990’larda söz konusu gelişmelerle yaygınlaşan ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) sistemleri, bütünleşik sistem çerçevesi ile işletmelerin tüm iş süreçlerini yönetmesini mümkün kılmış ve işletmeler bugünün yüksek değişkenlik içeren küresel ekonomik ortamında rekabetçi avantajlar sağlayabilmiştir. Fakat genel olarak, bu avantajların edinimi, ERP bütünleşimi sürecinde kayıplara sebebiyet verebilmektedir. Dolayısıyla, ERP sistemini bütünleşik bir sistem olarak düşünmek gerekliliği yeni ERP bütünleşme çabalarını şekillendirmektedir. Bu çalışma, bu ihtiyaçları ortaya koymakta ve ERP sistemlerini seçim, uygulama ve uygulama sonrası safha olarak incelemektedir.