USPOMENI ANTE GLAVIČIĆA - MILE BOGOVIĆ (Senjski Zbornik)
Pišući o uspomeni na Antu Glavičića, čovjeka koji je imao osjećaj za zdrave i prave kulturno-povijesne vrijednosti svoga grada i okoline, autor nam daje osobno sjećanje na prvi susret s Antom Glavičićem po dolasku u Senj zaslugom mons. Vladimira Kraljić, voditelja arhiva Senjsko-modruške biskupije, nakon čega je uslijedila bogata suradnja na znanstvenom polju njegovim uključenjem u stalne suradnike Senjskog zbornika kojeg jeGlavičić uređivao. Napominje da je Glavičić zaslužan što se autor počeo sustavno baviti pisanjem znanstvenih radova u Zborniku. Zaključuje, ako danas može reći da je na znanstvenom polju nešto učinio, svakako za to treba dobrim dijelom zahvaliti Glavičiću koji mu je davao ideje za razne teme iz crkvene povijesti Senja, koje bi bilo potrebno obraditi i objaviti u Senjskom zborniku. Sjećajući se Glavičića, žali što nije bio uporniji u njihovim susretima i nagovorio ga da zajedno prođu kroz Senj te da mu prevede govor njegova grada kao njegov zaljubljenik na autoru razumljiv način. Autor je uvijek mislio da za to ima vremena, a i Glavičić je u njihovim susretima uvijek tako djelovao kao da nikada na raspolaganju nema dovoljno vremena pa ga je autor poštedio takvih svojih želja i tako ostao uskraćen za jednu znalački ispričanu zanimljivu senjsku povijesnu priču.