Актуальні тактичні і оперативні задачі як основа формування компетентностей та змістових модулів навчальних дисциплін оперативно-тактичного блоку - Сутюшев Т.А. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Викладаються елементи вихідних емпіричних основ воєнної дидактики. Як результат узагальнення ем-піричного досвіду наукового знання пропонується пояснювальна схема підготовки військових фахівців з дис-циплін оперативно-тактичного блоку. Пояснюється необхідність щільного зв’язку процесу формування компетентностей та змістових модулів зазначених дисциплін з переліком актуальних тактичних та опе-ративних задач. Наводиться структура змістового модулю з основою у вигляді комплексної тактичної (оперативної) задачі.