Marian Kallas, Historia ustroju Polski, Wydawnictwo PWN, Warszawa 2005, ss. 464 - Tadeusz Maciejewski (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Marian Kallas, Historia ustroju Polski, 2005 (Tadeusz Maciejewski)