Nowe źródła do biografii Pawła Kochańskiego - Elżbieta Szczepańska-Lange (Muzyka)
Tekst koncentruje się wokół dokumentu pochodzącego z akt stanu cywilnego parafii Św. Krzyża w Warszawie – poświadczenia chrztu Fajwela Kahana/ Kaganowa alias Pawła Kochańskiego. Autorka otrzymała  wspomniany dokument niespodziewanie, poszukując świadectwa ślubu skrzypka  z Zofią Kon, która to ceremonia odbyła się w roku 1911 w tejże świątyni.