GÜNCEL PERİODONTAL SPLİNTLERE GENEL BAKIŞ - ELİF Öncü (Selcuk Dental Journal)
Çeşitli nedenler ile destek dokularda oluşan kayıplara bağlı olarak mobilitesi artmış daimi dişler,  başarılı periodontal tedavi  ve dişlerin idamesi için periodontal iyileşmeyi destekleyecek şekilde splintlenmelidir. Literatürde birçok periodontal splint  çeşitinden bahsedilmektedir. Bu makalede periodontal harabiyet sonucunda mobilitesi artmış dişlerde kullanılan splint çeşitleri ve kullanım prensipleri güncel literatür ışığında gözden geçirilmiştir.