Прогнозування гофроутворення в процесах витягування за результатами моделювання в середовищі DEFORM - Михайло Орлюк (Mechanics and Advanced Technologies)
При розробці технологічних процесів витягування ймовірність втрати стійкості заготовки в процесі деформування та необхідність застосування притискача для запобігання гофроутворенню оцінюється відповідно до рекомендацій довідкової літератури. Однак за певних умов деформування довідкова література не має чітких рекомендацій або дає суперечливі рекомендації стосовно необхідності застосування притискача. В цьому випадку вирішення задачі потребує додаткових експериментальних досліджень.