Переваги та недоліки медіації та примирення сторін в адміністративному судочинстві - K. A. Lytvynova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті розглядаються різносторонні плюси та мінуси застосування процедур медіації та примирення в системі адміністративного судочинства. Досліджується, як ці альтернативні способи врегулювання конфліктів застосовуються в конкретному випадку адміністративно-правових спорів між фізичними особами та державними інституціями. Дослідження показує, що медіація забезпечує значні переваги, зокрема, збільшення ефективності судочинства, відчутне зменшення фінансових витрат як для судової системи, так і для учасників, надзвичайну гнучкість у створенні індивідуальних домовленостей, окрім традиційних методів судового захисту, збереження існуючих взаємин між громадянами та адміністративними структурами, підвищений захист секретної інформації, більшу свободу учасників у процесах прийняття рішень.