Формування професійних комунікативних умінь усного мовлення майбутніх аграрників у процесі інтеграції навчальних дисциплін у ВНЗ - Zoriana Dziubata (Педагогічний дискурс)
Стаття присвячена визначенню шляхів оптимізації процесу формування умінь професійного спілкування засобами інтеграції дисциплін гуманітарного циклу на рівні методів навчання. Виконання завдань сучасної аграрної політики потребує висококваліфікованих працівників, які є не лише фахівцями із сформованою професійною компетентністю, а й фахівцями із розвиненими комунікативними уміннями, здатними до ефективного міжособистісного, ділового та фахового спілкування як рідною, так і іноземною мовами. Інтеграція низки гуманітарних дисциплін є ефективним засобом цілеспрямованого формування комунікативних умінь майбутніх аграрників, оскільки відкриває можливості для ширшого застосування і практики таких умінь у процесі професійної підготовки фахівців і забезпечує оптимізацію процесу щодо результативності і затрат навчального часу. Проаналізувавши особливості та труднощі формування комунікативних умінь майбутніх аграрників на сучасному етапі у ВНЗ і дослідивши інтеграційний потенціал низки гуманітарних дисциплін, нами запропоновано шляхи оптимізації форм і методів навчального процесу з метою цілеспрямованого та ефективного формування комунікативних умінь майбутніх аграрників у такій сфері мовленнєвої діяльності як говоріння.