Частота та фактори ризику виникнення післяопераційних стресових виразок у дітей - I. A. Iskra; A. V. Belyaev (Клінічна хірургія)
Мета. Аналіз кореляційного зв’язку частоти виникнення стрес-індукованих змін (СІЗ) у післяопераційному періоді, інтраопераційної динаміки периферичного кровотоку (NIRS), ступеня кислотності шлункового соку та травматичності оперативного втручання.