Литвинов О. М. Право як феномен культури: спроба філософського осмислення : [монографія] / Литвинов О. М. ; Луган. держ. ун-т внутр. справ ім. Е. О. Дідоренка. – Луганськ : Янтар, 2014. – 800 с. - В. М. Шаповал (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Книга присвячена дослідженню права як явища культури, певних змін, що відбувалися у сфері його пізнання в історії філософсько-правової думки, а також сучасного стану права. Предмет дослідження є досить актуальним, оскільки сучасна соціокультурна ситуація диктує необхідність того, аби філософія права переосмислила багатомірні прояви права, його місце і роль у культурі, а також засади і принципи його пізнання. Автор має рацію щодо того, що діагностування й аналіз кризисних ситуацій у соціумі, виявлення точок загострення протиріч у правовідносинах, пошуки рівноваги у стосунках між різними індивідами та між індивідом і суспільством є сьогодні вкрай необхідними.