Обґрунтування можливості застосування сучасного, удосконаленого та перспективного озброєння для боротьби з безпілотними літальними апаратами в угрупованні зенітних ракетних військ - С.П. Ярош; Д.О. Гур’єв (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті наведено дані та здійснено аналіз особливостей озброєння для протидії безпілотним літальним апаратам (БЛА) для підсистем розвідки, вогневого впливу та радіоелектронної боротьби (РЕБ) при створенні системи боротьби з безпілотною авіацією (БА) в угрупованні зенітних ракетних військ (ЗРВ). Крім озброєння українського виробництва проаналізовано характеристики та можливості озброєння іноземного виробництва. Визначені відмінності у тактико-технічних характеристиках та можливі напрямки удосконалення озброєння. Результати проведеного аналізу необхідно використати для комплектування відповідним озброєнням системи боротьби з БЛА в угрупованнях, частинах, підрозділах ЗРВ Повітряних Сил (ПС) Збройних Сил (ЗС) України.