Trabzon Halkının Dünya,Dünyalık ve Ekonomik Kazanç Algısı - Büşra Karakuş; Musa Yavuz Alptekin (İmgelem)
Bu çalışma Trabzonluolan ve Trabzon’da yaşayan insanların dünya, dünyalık ve ekonomik kazançalgılarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma doğrultusunda Trabzonilinde doğmuş olan ve Trabzon’da yaşayan 100 kişi ile görüşülmüştür. Verilerinelde edilmesinde anket yöntemi kullanılmıştır. Çalışmadan elde edilen anket verilerininanalizinde SPSS programından faydalanılmıştır. Az sayıdaki açık uçlu ama kısacevaplı mülakat sorularının analizi ise manuel olarak değerlendirilerek,yorumlanmıştır. Yürütülen çalışmanın sonucunda, ortalama Trabzon insanının özgüveniyüksek, varlıklı ve zengin olmayı önemseyen, ekonomik dinamizme sahip, parayave para kazanma yollarına önem veren, alımlı ve gösterişli yaşamayı seven birinsan tipolojisine sahip olduğu ortaya çıkmıştır.