Извештај од натпреварите по хемија за 2023/24 учебна година - Марина Стефова (Macedonian Journal of Chemistry and Chemical Engineering)
Секцијата за образование при Сојузот на хемичарите и технолозите на Македонија и оваа година успешно ги организираше и реализираше натпреварите по хемија за основно и средно образование, за што СХТМ е акредитиран од Министерството за образование и наука.