Robotizuotos sistemos valdymo ir monitoringo procesÅ³ informacinÄ—s sistemos modelis - Remigijus PeÄiulis; Danielius Adomaitis; Igor Å ajev; Mindaugas Aikas (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose)
SparÄiai pleÄiantis robotizuotÅ³ sistemÅ³ taikymo sriÄiÅ³ spektrui, jÅ³ atliekamÅ³ funkcijÅ³ valdymui vis labiau pasitelkiamos bevielÄ—s technologijos, kuriÅ³ dÄ—ka iÅ¡vystomas didesnis tokiÅ³ sistemÅ³ mobilumas. NeÅ¾iÅ«rint Å¡iÅ³ technologijÅ³ teikiamÅ³ privalumÅ³, efektyvesniam sistemÅ³ valdymui bevieliu ryÅ¡iu bÅ«tina atlikti eilÄ™ eksperimentiniÅ³ tyrimÅ³, leidÅ¾ianÄiÅ³ nustatyti nuotolinio valdymo galimybes ir tuo paÄiu optimizuoti sistemÅ³ atskirÅ³ funkcijÅ³ vykdymo tikslumÄ…. Straipsnyje apÅ¾velgiama kuriamos informacinÄ—s roboto valdymo ir monitoringo sistemos struktÅ«ra, jos atliekamos funkcijos ir veikimo principai, bevielio ryÅ¡io technologijÅ³ taikymas sukurto realaus sistemos modelio valdymui ir jo specialiÅ³ funkcijÅ³ vykdymo kontrolei.